http://www.liberalapartiet.se

21 januari 2007

Polisen

Läs.

Och så har de mage att påstå att polisen bara är här för att hjälpa oss. Det här är givetvis långt ifrån enda gången något liknande hänt i världen, att de som svurit att beskydda oss gör raka motsatsen.

I New York på nyår så blev en skotsk diabetiker häktad (73:50 in i avsnittet, FTL) av tre poliser, som hittade på några egna lagar enbart för att få häkta honom. När mannens flickvän tog med sig mannens insulinsprutor till polisstationen för att han skulle överleva natten vägrade de, och tyckte mer eller mindre att "då får han väl åka till sjukhuset", vilket givetvis var vad som hände några timmar senare också.

Men inte nog med det. När mannen låg på sjukhus, med organsvikt på väg, så ansåg poliserna att eftersom han hade valt att lämna polisstationen så skulle han vara tvungen att spendera ytterligare en natt i häktet, utan insulin.

Och för er som inte tror att sånt här händer i gulliga gamla Svealand så vill jag bara påminna om Osmo Vallo, där poliserna stampade ihjäl en man, lät en hund formligen äta av honom och sedan lyckades se till att man i obduktionen undvek att undersöka de relevanta kroppsdelarna.

Det finns tyvärr ruttna poliser överallt, och så länge som polisens version har företräde i rättssammanhang ligger vi alla skapligt risigt till.

:

Blogger Anders aka SwedeBear said...

*suck* ja, man upphör aldrig att förvånas, just det där med insulinsprutor är nog så viktigt för en diabetiker...

21 januari, 2007 23:09  
Blogger Ama-gi said...

Nämen vist fick han hjälp av poliserna i första artikeln. Han ville dö - poliserna såg till att han dog, extra bonus om han är troende så slipper han åka i helvetet för synden att dör genom självmord.

iofs så skulle han nog velat dö på ett bättre sätt än att bli misshandlad till döds.

22 januari, 2007 08:59  
Blogger Alkanen said...

Jo, Anders. Organsvikt är nog inte det trevligaste sättet att dö på. Polismiffona tyckte ju att han skulle åka som en jojo mellan sjukan och häktet också, som om kroppen skulle klara det mer än kanske ett par ggr innan den lägger av fullständigt.


ama-gi, påminn mig om att slå dig i magen nästa gång vi träffas =)

22 januari, 2007 09:47  
Anonymous Henrik Sundholm said...

För ett par dagar sedan blev jag och mina föräldrar stoppade av polisen, mitt i stan, utanför polishuset, för att visa körkort och blåsa alkotest. För vårt eget bästa? För andras bästa? Det är en småsak kan tyckas, men redan en sådan sak frångår principen "oskyldig tills motsatsen bevisas". Stackars poliser; många år på polisskolan och så får de stå på gatan och trakassera folk som råkar köra förbi, och tvinga dem blåsa i ett rör. Verkligen värt dessa studier för att få uträtta ett så produktivt arbete, inte sant? Personligen kan jag trakassera folk "för deras eget bästa" helt utan utbildning, men jag har inget intresse av att göra det. Om man skall tala om värre exempel på utövande av lagenligt våld behöver man bara se sig omkring ;)

25 januari, 2007 00:49  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home