http://www.liberalapartiet.se

10 maj 2006

Engelbrekt, uppror, skatter

Joacim Persson har skrivit en lång artikel om hur svenskarna gjorde uppror mot en maktfullkomplig despot som satte sina skattehungriga kompisar på maktpositioner. När skattetrycket steg till olidliga 30 % fick folket nog, och gjorde sig av med både despot, dennes vänner och deras maktpositioner i form av borgar.

Det är hög tid att vi upprepar detta lilla frihetskrig, om än i något fredligare form. Vi måste tillsätta en ny ledare som drastiskt bantar den offentliga sektorn och den politiska byråkratin till förmån för privata företag och individers rättigheter!

Det räcker inte att byta ut Pappa Göran mot Pappa Fredrik, när båda två har samma ambitioner fast i marginellt olika storlek. Avgrundsvänstern har beskyllt både (m) och (s) för att vara nyliberaler, men nu är det dags att de får veta vad nyliberalism är på allvar, och upptäcka hur landet kan lyftas till ett av de bästa i världen, med nära nog offatbart lite fattigdom, och riktig sysselsättning för alla som så önskar.

Det finns bara ett parti som vill verka för en sådan ljus framtid, ni finner en länk till dess hemsida i menyn vid sidan här.

:

Anonymous Gruv.arb said...

Skilnaden är nog att då på 1500-talet gick inga pengar tillbaks till folket. Men nu vet vi att skatten betalar "Polis, Skolor, Universitet, Tull, Sjukhus, Barnomsorg, U-hjälp" för att ta några ex. och det mesta går tillbaks till folket.

13 maj, 2006 09:07  
Blogger Alkanen said...

För sin skatt fick folket motsvarande polis, militär och domstol genom adeln. Mer än så ska inte staten syssla med. Tyvärr så sysslade adeln med en hel del förtryck av olika slag också, precis som sosseadeln gör idag, om än av andra slag.

Visst får vi skolor (där ingen lär sig nånting), universitet (helt utan intagningskrav, vilket innebär att ingen lär sig något för undervisningsnivån måste hållas så låg), tullar (som hindrar oss från att köpa t ex alkohol billigt utomlands), sjukhus (där folk står i vårdköer i år), barnomsorg (med 30-50 ungar per vuxen), u-hjälp (som effektivt håller Afrika på u-nivå).

Jag vet inte vad du tycker, men själv är jag förbannad över att all den här skiten tvångsfinansieras via staten till överpriser och undermålig kvalitet när det hade kunnat skötas billigare och bättre på en ordentlig konkurrensutsatt marknad. Ja, bortsett från tullarna då, de är en legitim statlig instans, även om de bör syssla med lite annat än de kanske gör idag.

Det är dessutom en myt att alla skattepengar går till sånt där. Det mesta (ca 80 % har det uppskattats till, kan just nu tyvärr inte ge dig en källa så du får antingen lita på mig eller anta att jag ljuger mig blå) går tillbaks till skattebetalaren i form av bidrag, vilket innebär att vi mer eller mindre bara betalar för en byråkrati som inte gör något produktivt arbete alls. Heja!

13 maj, 2006 09:22  
Blogger Magnus Persson said...

82% är korrekt siffra, hörde den under CUF-stämman från flera håll. 30-40% gjorde det dessutom under samma år (82% gäller under en livstid, dvs endast 18% av statens pengasnurr är omfördelning av kapital)

15 maj, 2006 01:51  
Blogger Alkanen said...

Ahh, tack.

17 maj, 2006 14:49  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home