http://www.liberalapartiet.se

24 september 2007

Fear is the mind-killer

Det är inte så ofta SF-författare beskriver uppfinningar som faktiskt uppfinns mycket senare. Oftast beskriver uppfinningar som är helt nya och klumpiga eller tekniskt orimliga i deras egen samtid (som när Jules Verne skriver om rymdraketer och ubåtar). Tills alldeles nyligen kände jag bara till en sådan uppfinning, Arthur C. Clarkes idé om geosynkrona satelliter, fast det finns säkert fler.

Nu har det dock kommit en till, inte fullt så trevlig, uppfinning som verkar vara tagen ur en SF-bok. Företaget Raytheon har tillverkat en svart liten låda som tekniskt sett verkar otroligt lik den låda som i Frank Herberts Dune-universum används för att avgöra om någon är människa.

Prylen använder sig av nervinduktion för att skapa intensiv smärta utan att orsaka några synliga fysiska men. Den ultimata tortyrmaskinen.

Raytheon's Mac Jeffery says it is being looked at only by the "North American military and its allies" and is not being sold to countries with questionable human rights records.

Är inte USA själv ett sånt land nuförtiden? Kalla mig paranoid, men jag ser inte fram emot att Bush och hans hantlangare har tillgång till vapen som ger smärta över hela kroppen utan att lämna några bevis.

:

Blogger Marcus said...

Jag delar din oro på den punkten..

24 september, 2007 23:28  
Anonymous Anonym said...

Heinlein uppfann vattensängen.

/B

28 september, 2007 19:10  
Blogger Alkanen said...

Gjorde han? Tufft

28 september, 2007 19:39  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home