http://www.liberalapartiet.se

03 juni 2007

Hurra för polisen

Som trogen FreeTalkLive-lyssnare har man hört många hemska historier om hur knarkpoliser – i sin iver att få leka hjältar mot oskyldiga majja-rökare – slagit in dörren till helt fel bostad, ofta med dödsfall som resultat.

Mississippi

Som exempel kan nämnas Cory Maye som bodde i lägenheten intill en knarklangare. Han vaknade mitt i natten av att ett gäng beväpnade ligister bröt sig in i sitt hem, och som varje normal människa med tillräckligt mod försöker han försvara sig och sin familj mot angreppet.

För sent visade det sig att inkräktarna var poliser, och att de misstagit Mayes lägenhet för hans grannes. Vid det laget hade Maye i självförsvar skjutit en av poliserna.

Cory sitter nu och väntar på sitt dödsstraff. Han begick tre stora misstag: Polisen han sköt var son till polischefen. Han bodde granne med en knarklangare, i ett land som för ett "krig mot knark". Han föddes som svart.

Maye efterlämnar hustru och ett barn som när det hela skedde var ett år gammalt.

Atlanta

Kathryn Johnston, 92 år gammal, bodde i ett relativt dåligt område i Atlanta. Efter ett inbrott i hennes lägenhet fick hon en pistol av sin dotter för att kunna försvara sig ifall det hände igen.

Det hände igen.

Skillnaden mot tidigare gång(er) var att denna gången var det poliser som genom ett tips från en annan knarklangare fått för sig att Johnstons lägenhet var centrum för en knarklangarring.

Kvinnan försökte försvara sig mot poliserna och tre av dem blev faktiskt skadade, men det verkar som om de mestadels lyckades skjuta sig själva, och döda Kathryn.

I ett försök att rättfärdiga sitt beteende planterade de marijuana i lägenheten, och förvanskade pappersarbete.

Sverige

Nu har de svenska poliserna lite tafatt börjat ta efter sina amerikanska kolleger, om än inte för att ge sig på knarkanvändare, och ännu inte med dödlig utgång.

I jakten på en rånare tog sig polisen i Haparanda in i tjugåriga Ida Gards lägenhet, där den sovande flickan romantiskt väcktes av en hårdhänt polis som höll fast henne i sängen. Om du var en ung tjej och vaknade av att en äldre man höll fast dig i sängen, skulle du då initialt få panik och tro att du utsattes för ett våldtäktsförsök? Det skulle jag.

Efter ett tag upptäckte polisen hursomhelst att det var i grannlägenheten som rånaren befann sig. Efter att ha tillfångatagit honom förklarade de för stackars Ida att det inte var henne de var intresserade av och lämnade henne sedan i fred, utan någon form av ursäkt för den traumatiska upplevelsen.

Etiketter: , ,

:

Anonymous Redhead said...

Heh, och mina kompisar tycker jag är paranoid som går omvägar för att slippa komma nära poliser på natten.

05 juni, 2007 15:05  
Blogger Alkanen said...

Hmm... borde inte det gå under "suspicous behaviour" och ge dig en natt i fängelse? =)

09 juni, 2007 10:40  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home