http://www.liberalapartiet.se

09 juni 2007

SMS-lån igen

I vanlig ordning ojar sig vänstern när marknaden tillhandahåller ett alternativ som de själva inte tycker är bra. Och, återigen i vanlig ordning, när vänstern inte tycker att ett alternativ är dåligt så räcker det inte med att undvika att använda det och berätta för andra varför det är dåligt, utan det ska lagstiftas så att inte ens de som tycker att det är bra ska få använda det.

Alla ska med, de som inte vill hamnar i fängelse, så enkelt är det.

Mattias Vepsa från SSU och Rolla Akkache från Rädda barnens ungdomsförbund grinar över att studenter som blivit uppfostrade under klassisk socialistisk ansvarsfrihet inte har vett nog att undvika svindyra SMS-lån för att betala sitt pokerspel.

Jag håller med om att det är fruktansvärt puckat att hålla på så, men det går fan inte att lagstifta bort dumhet. Det borde t o m SSU-tokar ha upptäckt efter 70 års sosse-styre.

Om man aldrig får ta ansvar för sina idiotiska egna handlingar så kommer man heller aldrig lära sig att ta ansvar rent generellt. Man kommer förvänta sig att någon annan tar hand om en oavsett vad som händer och det är dåligt för alla inblandade.

Det finns en ganska bra princip som man bör följa. Den lyder "Dum får lida," och efter några år efter den devisen slutar de flesta vara fullständigt hjärndöda och börjar tänka efter själva lite då och då. Jämför med USA där man kan stämma företag för att man är så jävla dum att man häller ut skållhett kaffe över sig själv. Det funkar liksom inte i längden.

Etiketter: ,

:

Blogger Netzach said...

Jag håller helt och hållet med dig.
Ta bort räcken på broar och varningsetiketter på prylar så får idioterna sortera ut sig själva.

Om en myndig person vill åka motorcykel utan hjälm eller köpa sprit på en söndag under semestern så skall denne självklart få göra det.

09 juni, 2007 13:14  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home