http://www.liberalapartiet.se

11 april 2006

Patentansökan, del 2

Nu har vi mer eller mindre skrivit klart vår ansökan. Det som saknas är ritningar, som Adam ska försöka fixa under veckan.

Vi hade lite problem med att förstå vad PRV egentligen ville att vi skulle skriva, men efter ett telefonsamtal så löste det sig, tror vi. Personen som svarade ar relativt trevlig, var villig att svara på frågor och så, men tyvärr verkade han inte riktigt ha den kunskap som krävdes, för han svarade inte precis på det vi frågade utan svävade ut lite till bara halvt relaterade saker.

En annan sak vi tyckte var lite jobbigt var att det kändes som om man bara skulle upprepa samma sak flera gånger i sin anmälan:
Först ska man skriva en beskrivning i både allmän och speciell form.
Sedan ska man skriva ett patentkrav där man berättar vad det är som är så speciellt med ens uppfinning att det berättigar ett patentskydd. Det är mer eller mindre en kortare variant av den speciella beskrivningen.
Efter patentkravet ska man skriva en sammanfattning på högst 150 ord, som ska räcka för att man ska förstå om det är någon idé att läsa resten av ansökan eller inte. Vår uppfinning är ganska simpel i sin konstruktion, så hela vår beskrivning hade fått plats på 150 ord, så vi kämpade ganska rejält för att inte bara ha en ord-för-ord-upprepning av den allmänna beskrivningen.

Nu ska jag ta och skicka texten vi skrivit till några utvalda stackare för korrekturläsning och bedömning.

:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home