http://www.liberalapartiet.se

07 april 2006

Prostitution och trafficking

Enligt Gudryn Schyman är det helt omöjligt att separera frivillig prostitution och trafficking, där kvinnor och barn säljs som sexslavar. Hennes argument är att när man har en välbesökt affär och varorna tar slut, så måste man importera nya varor.

Hon har rätt i att om varor tar slut så måste nya varor hämtas in för att försäljningen ska kunna fortsätta, men vad har det med trafficking att göra?

Till att börja med så erbjuder prostituerade en tjänst, inte en vara. En sexkund förbrukar knappast den prostituerade personen, utan hon (eftersom kvinnlig prostitution är vanligast kommer jag hädanefter skriva "hon") kan fortsätta sälja sin tjänst till nya intressenter.

Utöver detta tycks Schyman inte förstå att trafficking inte på något sätt är jämförbart med inköp av fler varor. En bättre, om än fortfarande något haltande, analogi vore att säga att man måste stjäla varor för att fylla på sina egna lager. Givetvis helt felaktigt.

Legitimiteten i prostitution ligger i frivilligheten hos den prostituerade. Vänsterfolk brukar hävda att ingen kan vara prostituerad frivilligt, men jag hoppas att alla som läser detta förstår hur naivt ett sådant påstående är: Om en person på eget bevåg uppsöker en bordell och tar anställning som prostituerad, så är det frivilligt. Likaså om personen själv börjar annonsera att hon säljer sex.

Vad som dock inte kan räknas som frivilligt är när en kvinna eller ett barn kidnappas från sitt hem och säljs som slav till någon annan, eller när personen under falska föresatser flyttar till ett land i förväntan att få ett mer normalt jobb, men sedan binds till sexbranschen när det visar sig att de normala jobben bara var en lögn, ett lockbete för att hitta horor.

Vänstern förstår inte skillnaden mellan dessa företeelser, eller vill inte förstå. Det passar deras syfte alldeles utmärkt att stämpla alla prostituerade som offer, eftersom det är vänsterns valda metod för att tillskanska sig makt; makt att reglera, förbjuda och fördöma, allt bakom illusionen att man skyddar de svaga och utsatta.

Lästips: Louise Perssons avhandling Statliga sexbås vid fotbolls-VM: Fantasi eller verklighet?

:

Blogger Anders aka SwedeBear said...

Bra postning, Alk

07 april, 2006 13:52  
Blogger Alkanen said...

Tackar tackar.

Vore trevligt om nån som inte håller med mig kom hit och käftade lite =)

07 april, 2006 14:56  
Blogger Wolfenstein said...

Du får börja kommentera min blogg. Det är bara en massa hat-kommenterar hela tiden.

07 april, 2006 22:04  
Anonymous Anonym said...

avhandling?

hehe jag tror inte det! Snarare en deluppsats i en 2 poängskurs

11 maj, 2006 22:06  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home