http://www.liberalapartiet.se

04 mars 2006

Per Gahrton revisited

SwedeBear har uppmärksammat mig om ytterligare en tidningsartikel om Gahrton-fallet.

Inte nog med att den politiska adeln frias från brott genom teknikaliteter, vanliga människor straffas för brott de inte ens begått, liksom i förebyggande syfte. Finns det ingen gräns för hur lågt rättsäkerheten får sjunka i det här landet? Ska vi börja bestraffa folk för andra brott de kan tänkas begå i framtiden, men som de ännu inte begått?

Stefan sägs i Aftonbladets artikel ha förlorat körkortet pga att han blivit omhärdertagen då han varit berusad, han ska dock aldrig någonsin ha kört bil onykter. Man måste anta att resonemanget är att han har varit berusad och uppträtt illa, och därmed inte kan anses klara av att undvika att köra bil berusad i framtiden?

Vad kommer hända härnäst? Cyklister som kör utan lyktor mitt på ljusa dan får 700:- böter för att de möjligen skulle kunna fortsätta likadant på kvällen? Folk som köper en kniv på Clas Ohlson buras in för knivmord trots att de aldrig ens tänkt tanken på ett sådant brott?

Rättssammanbrottet är ett faktum, frågan är bara hur långt det kommer spridas innan vi stoppar det och ersätter de ansvariga intelligenta, principfasta människor.

:

Blogger Anders aka SwedeBear said...

Tack för länkningen, man blir minst sagt förbannad, det är tur att man har en blogg att vädra agressionerna på

05 mars, 2006 21:56  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home