http://www.liberalapartiet.se

02 oktober 2006

Rättssäkerhet, fjolligt?

Kan tänka mig att de flesta redan sett att Västeråsaren som anklagades för att ha delat ut filmen Hip Hip Hora! blivit frikänd av Svea Hovrätt.

Aftonbladet verkar dock ha korrigerat sin text lite. När jag var inne och läste nyheterna på jobbet i förmiddas så stod det att kammaråklagaren (tror jag det var) var förvånad över att hovrätten friade pga avsaknad av teknisk bevisning.

De hade en skärmdump som bevismaterial. Skämtar hon eller anser hon verkligen att rättssäkerhet inte borde spela någon roll?

Det stör mig lite att Aftonpravda kastade bort sin text, den visade väldigt fint hur allvarligt vissa av våra åklagare tar sina arbeten.

:

Blogger Peder said...

Snarare så var hon nog felciterad och tidningen korrigerade, dock borde de ha angivit varför de ändrade så att vi andra slipper spekulera om det är hon eller journalisten som har hål i huvudet.

03 oktober, 2006 08:14  
Blogger Alkanen said...

Möjligt, men inte lika roligt att gnälla över =)

De bytte ut texten helt och hållet och jag är väldigt nyfiken över varför. I texten jag läste på förmiddan så var inte Falkvinge med alls t ex, och i det jag länkar till har han en ganska framstående roll.

Nåja, vi lär aldrig få veta.

03 oktober, 2006 08:29  
Blogger Peder said...

Jag håller med om att det är roligare att gnälla... :-]

04 oktober, 2006 23:15  
Blogger Jurgen Hochmuth said...

Synd att du inte hann ta en skärmdump på sidan.

15 oktober, 2006 11:17  
Blogger Alkanen said...

Mmm, hade inte en tanke på att de skulle byta ut texten =/

Har förresten reklam på bloggen nu som är riktad specifikt till mitt användarnamn. Det tyckte jag var lite roligt. "Heptan - Vi letar leverantörer där du aldrig letat. Finn Heptan här."

16 oktober, 2006 10:27  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home