http://www.liberalapartiet.se

22 augusti 2006

Ibland blir man bara förbannad

Läste just en artikel om de nya vapenlagarna i Florida och blev en aning upprörd.

Inte över att Jeb Bush ger sina undersåtar rätt att försvara sig med dödligt våld om så krävs, utan av vinklingen i artikeln, som har titulerats "Fritt fram att skjuta i Florida"

Vad sägs om balanserade uttalanden som "Tiotusentals svenskar reser till Florida varje år. De bör ta med sig skottsäker väst" eller kanske "rätt att skjuta alla de upplever som suspekta"?

Vad det handlar om (enligt The Detroit News) är att florida-bor numera får använda dödligt våld när någon olagligen och våldsamt tar sig in i deras hem (och fordon), samt att det inte längre står i lagen att personer som blir överfallna på offentlig plats först och främst måste fly. De potentiella offren får nu istället stå på sig, och lagarna kallas därför av sina förespråkare för "'stand your ground' laws".

Aftonpravda fortsätter sin något inobjektiva analys med att gnälla lite på den "ökända vapenlobby-gruppen NRA". Någon borde berätta för dem att det inte räcker med att Michael Moore gråter när han hör ens namn, för att man ska räknas som ökänd.

Slutligen, angående svenska turister, skriver de att "De bör uppföra sig prickfritt i fortsättningen. Här har invånarna rätt att skjuta - för att döda". Som om det inte vore lite skillnad på att uppföra sig som en normal arrogant turist, och att med våld försöka ta sig in i någons hem eller bil.

Snälla, skärp er!

:

Anonymous adam Thomas said...

Det är inte bra för dina nerver att läsa artiklarna på aftonbladet.se! =)

24 augusti, 2006 00:35  
Blogger Johan said...

Det gör ju tveklöst att man blir lite fundersam över hur aftonbladets reportrar beter sig när de besöker andra länder..

04 september, 2006 19:12  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home