http://www.liberalapartiet.se

08 juli 2006

Beslöjat Liseberg

Så Liseberg blev DO-anmält när de avvisade en arbetssökande med ursäkten att hon bar slöja, DO bestämde att Liseberg hade fel och kvinnan i fråga fick inte bara jobbet, hon fick en specialsydd slöja samt 15 000:- i skadestånd.

Kul för henne, och visst är det puckat att inte anställa en person bara pga ett litet klädesplagg, men visst fan är det Lisebergs rättighet att anställa — samt undvika att anställa — av vilka jäkla anledningar de vill?

Med vilken rätt bestämmer staten vilka personer ett företag ska anställa? Med vilken rätt avgör DO vilka kriterier som är acceptabla när det gäller att välja arbetskraft?

:

Anonymous Adam Thomas said...

Håller med precis!

Om Liseberg inte anställer henne så tar de även risken att gå miste om en utmärkt anställd. Så de får ta del av både fördelarna och nackdelarna med sina kriterier.

I detta fallet kanske staten har lite att säga till om eftersom Liseberg är kommunalt sponsrat (klart som fan att det ingen har möjligheten att med vinst driva en nöjespark som den i Sverige). Själv tycker jag det är helt perverst att kommunen bestämmer att mina pengar ska gå till Liseberg och inte till saker jag tycker om, men jag antar att du håller med =)

Men det hade antagligen skett likadant även om det var ett privat företag.

09 juli, 2006 22:30  
Anonymous Anonym said...

Staten subventionerar - staten bestämmer. Vi får privatisera till den grad att staten är slagen i spillror. Först då kan vi börja välja själva.


/Frexman

11 juli, 2006 11:33  
Anonymous Alkanen said...

Mm, bort med statlig subvention av ... allt.

Försökte få min mamma att förstå att det inte är bra att staten betalar kultur och skit åt folk, men det var lite svårt. Får försöka skriva en riktig artikel i ämnet nån dag och ge till henne istället =)

13 juli, 2006 00:29  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home