http://www.liberalapartiet.se

27 juni 2006

Bullshit!

TV6' hemsida kan man läsa att kanalen har börjat sända den eminenta TV-serien Penn & Teller - Bullshit! på måndagar 22:00 och 22:30.

Det måste jag säga var på tiden, Sverige har behövt ett sånt här program i evigheter nu. TV6 är värda en stor eloge!

Penn och Teller kombinerar humor och magi med undersökande "journalistik" på ett väldigt bra sätt. Journalistik inom citationstecken, för deras metoder är av och till aningen tveksamma.

Syftet med serien är dock inte nödvändigtvis att visa sanningen, utan snarare att få tittarna att tänka efter och börja ifrågasätta bilden som mainstream-media och makthavare sprider. Detta poängteras också ett flertal gånger genom att Penn säger saker i stil med "But hey! Don't trust us, check for yourself."

I gårdagens första avsnitt, som också är det första i serien, diskuterar de sk medier i stil med John Edwards som har sin egen TV-show där utan större skicklighet lurar åtskilliga sorgfyllda människor varje vecka. De förklarar varför detta, till synes oskyldiga, beteende faktiskt är skadligt, trots att utövarna rationaliserar det hela med att de ger efterlevande familj tröst.

I det andra avsnittet pratade de om alternativmedicin som t ex homeopati, där allvarligt sjuka personer luras att dricka rent vatten istället för äkta medicin. Ni kan ju själva tänka er hur många som dör eller får sina åkommor förvärrade på grund av den skitindustrin.

I kommande program tas en mängd olika ämnen upp, allt från UFO-tokar till miljömuppar bemöts på ett humoristiskt sätt och man får lära sig en hel del roliga fakta om ämnena.

En väldigt bra serie, försök se den om ni har kanalen, köp den gärna om ni har råd =)

Tipstack: sp3tt och Zeddicus

:

Anonymous Anonym said...

Grym serie. Tack för tipset! Såg den igår på tv6. Gillade speciellt hur dom dissekerade miljörörelsen totalt. Ska garanterat fortsätta kolla.

04 juli, 2006 09:33  
Blogger Alkanen said...

Ja, den är helt underbar =) Kul att du gillade den.

Miljörörelseavsnittet är ett av mina favoriter, och säsongsavslutningen om återvinning är en höjdare också.

04 juli, 2006 10:13  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home