http://www.liberalapartiet.se

23 juni 2006

Bloggarbetarna

Peter bakom Tyken och uppkäftig postade följande ironiserande analogi inne på LO:s valblogg för en vecka sen:

En representant för Bloggarbetarna var ute på krogen igår och försökte stöta på en ung, söt tjej. Dock blev han brädad av en snyggare kille av utländsk härkomst.

Bloggarbetarförbundet kräver nu att utländska snygga killar inte får gå på krogen och bräda inhemska fula. Det är helt enkelt orättvis konkurrens.

Inhemska tjejer ska betala Bloggarbetarförbundet en bevakningsavgift så att vi kan bevaka så att detta påbud följs. Vi har även ett samarbete med Restaurangfacket så tjejer som inte följer regeln kommer inte heller att serveras sprit.

Snygghetsdumpning är ett orättvist konkurrensmedel!

- Bloggarbetarna

:

Blogger Robin Hood said...

Hittade den på Esbatis blogg. Jag är alltså inte upphovsmannen till denna text. Visst är den bra!?!?

24 juni, 2006 19:17  
Blogger Alkanen said...

Hehe, den är skitbra =)

Skrattade högt när jag läste den igår.

Så, till den rätte upphovsmannen, vem du nu vara månde: Tack!

24 juni, 2006 19:27  
Blogger Robin Hood said...

Den anonyma personen har också skrivit följande på Esbatis blogg angående Esbatis bok:

Kamrater!
Fackföreningen Bloggarbetare konstaterar att Direktör Esbati helt hänsynslöst prissatt boken utan att konsultera oss utnyttjade Bloggarbetare!

Vi kräver att få vara med och prissätta boken utifrån våra behov!

Vi kräver också att vår enväldige folkvalde representant ska få vara med och besluta hur många exemplar som ska tryckas av boken. Vi bedömer att behovet är så pass stort att 9 miljoner exemplar ska tryckas och säljas för 1 rättvisemärkt rubel. Vi vägrar att använda utsugarvalutorna SEK, USD och EUR. Vidare att innehållet är så pass viktigt att boken ska översättas till 97 olika språk.

Vi tror inte att den s.k marknaden är kapabel att bedöma varken priser eller utbud och efterfrågan och vi vägrar att erkänna att det finns några som helst samband mellan dessa påhittade variabler. Utan det är vi som kollektivt och enväldigt ska besluta vilka behov som finns.

Däremot måste vi lösa finansieringsfrågan. Eftersom det är Direktör Esbati som kommit på idén är det han som måste finansiera detta företag. Vi kräver att Esbatis multinationella konglomerat tar av de förtjänster han orättfärdigt försnillat av oss Bloggarbetare. Det är inte mer än rättvist när också Esbati bevisligen har mer större förmåga än vi har på att skapa bloggar och skriva böcker. Är man duktigare/mer produktiv än vad vi är har man också råd att betala.


Den anonyma personen hanterar verkligen språk och ironi bra.

24 juni, 2006 21:23  
Blogger Robin Hood said...

Vad gäller krogtexten så haltar analogin lite.

Det är arbetarna som får se ett avdrag på sin lön för att LO skall granska dennes lön. LO har ju mage att kalla det granskningsarvode, precis som om någon skulle vilja betala någon annan för att kontrollera hur mycket man har i lön.

Byggnads står förresten just nu inför rätta i ECHR (europeiska domstolen för mänskliga rättigheter) pga detta förfarande. Byggnads spås förlora, men mitt tips är att de köper sig fria av käranden för att kunna fortsätta denna lukrativa miljardindustri som bryter mot de mänskliga rättigheterna några år till. Jag har skrivit om detta på min blogg.

24 juni, 2006 21:36  
Blogger Alkanen said...

Haha!

Det där om granskningsarvodet har jag ju skrivit om ett par ggr själv. Skönt att höra att de åtminstone verkar förlora själva rättegången. Trist om de fem (?) som stått på sig viker sig för ett skambud snarare än fortsätter driva frågan, men jag kan knappast klandra dem ifall de gör det.

24 juni, 2006 21:43  
Anonymous Peder said...

Haha, mycket roligt... :-)

26 juni, 2006 10:06  
Blogger Alkanen said...

=)

26 juni, 2006 10:09  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home