http://www.liberalapartiet.se

31 maj 2006

Rättssäkerhet?

Ingen kan väl ha undgått att PRQ idag blev utsatta för polisrazzia med Henrik Pontén i bakgrunden, och bland annat The Pirate Bay och Piratbyrån fått sina servrar beslagtagna.

Följande pressmeddelande ska ha släppts av PRQ själva:
NEWSFLASH!!!
2006-05-31 14:17
Pirate Bay och Piratbyrån nere

Polisen har idag vid en husrannsakan beslagtagit alla servrar hos Pirate Bay och Piratbyrån. Trots att verksamheten enligt gällande lagstiftning är fullt tillåten, enligt flera rättsprejudikat, så har man valt att gå in och avbryta hela verksamheten för att få den lagligt prövad.

Pirate Bays servrar stod dessutom inne på samhällskritiskt skyddsområde, dit polisen inte hade tillträde, något man ignorerade vid husrannsakan.

Piratbyrån har också gått ner, eftersom den står på samma fysiska ställe som Pirate Bay.

Just nu sitter anakata och Fredrik på Pirate Bay i förhör hos polisen, och går inte att nå.

Björn Felten

Jag undrar vad polisen lade fram för information för att få en husrannsakansorder. "De här killarna har en BT-tracker!" eller? Det i sig är ju inte olagligt... Piratbyrån har själva inget kopieringsskyddat material på sina servrar, det är de för smarta för. De har hela tiden sett till att hålla sig inom lagens ramar, vilket syns ganska tydligt om man läser deras korrespondens med diverse filmbolag o dyl.Pontén gnällde lite om att de hade hjälpt till med illegal fildelning. Med det argumentet borde man kunna beslagta utrustning för varje ISP i hela landet, för åtskilliga postombud, bussbolag, SJ, färjor, hela jävla vägnätet osv osv.

Det Pirate Bay har tillhandahållit är en form av infrastruktur. Virtuell sådan, visst, men fortfarande inget som kan anses vara olagligt.

Sålunda, vad finns det för grund till en husrannsakan? Kan polisen numera göra intrång hos privatpersoner och privata bolag utan att ens ha skälig misstanke om brott, då är rättssäkerheten illa ute, riktigt illa ute.Lästips:
IDG.se
SVD
Expressen
Aftonbladet
Flashback
Piratbyråns temporära blogg

:

Anonymous Carl Jakobsson said...

Du vet mycket väl att rättsäkerheten redan är illa ute, om inte ute helt och hållet =). Sett HAX film om det?

31 maj, 2006 21:19  
Blogger Subcomandante Gyllenhammar said...

Grattis; fattar ni nu vad era borgerliga värderingar leder till för samhälle? Fattar ni varför vi proletärer inte vill ha erat samhälle där den starka har rätt att sparka på den svage och poliser väntar bakom varje hörn, redo att behandla oss som det avskum som ni ser oss som. Fan ta er och er borgerliga förtryckarideologi.

31 maj, 2006 21:56  
Blogger Alkanen said...

Carl, mycket sant =)

Vad yrar du om då underbefälet? Det är era förbannade sossefasoner som styr i vårt land, så kom fan inte och gnäll hos oss när det skiter sig.

31 maj, 2006 22:11  
Blogger Alkanen said...

Ehm, glömde... Ja, jag såg HAX film. Var på vippen att skriva nånting kort om den i inlägget, men sket i det.

31 maj, 2006 22:11  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home