http://www.liberalapartiet.se

18 juli 2006

Bodström tummar på rättssäkerheten ...

... igen.

Maken till klåfingrig människa finns fan inte utanför Partiet.

Nu har han föreslagit en lagändring som innebär att det ska vara lättare att konfiskera brottslingars egendom, även om egendomen inte kan kopplas till ett brott.

NWT skriver i sin artikel att reglerna bara får användas vid "allvarliga brott som kan ge sex års fängelse, samt vid exempel narkotikabrott och människohandel". Vad i helvete? Klumpar de ihop en frivillig transaktion mellan två vuxna individer (vilket narkotikabrott oftast är) med ett av de värsta brotten som finns (människohandel)?

Varför ska för övrigt narkotikabrott inte gälla under samma regler som andra brott, dvs att det ska krävas sex års fängelse för att denna utökade konfiskering ska kunna träda i kraft? Känns som om den käre Bodström tar efter USA:s War Against Drugs lite; där skyr man inga medel.

Enligt Bodström medför hursomhelst inte lagen något hot mot rättssäkerheten, samtidigt som Gunnel Lindberg, överåklagare på JD, säger att lagen inneäbr en sänkt bevisnivå som förenklar arbetet för åklagare:
Vi får möjlighet att gå lite längre. Om man till exempel hittar oförklarliga mängder pengar och saker hos Hells Angels kan man begära att domstolen förverkar [konfiskerar, egen anm.] det, även om man inte kan visa att det kommer från ett särskilt brott en viss dag.


Bra att veta ... har man "oförklarliga mängder pengar" (och allt över existensminimum är nära nog oförklarligt i det här skitlandet) och dessutom har rökt lite hash, så får polisen nu konfiskera ens egendom. Känns jävligt skönt att veta.

Men, inte nog med det, lagändringsförslaget innebär också att reglerna ska kunna riktas inte bara mot den dömde själv, utan även mot hans närstående och eventuella bolag han äger. Ingen ska gå säker ifall de känner en brottsling!

Storebror Bodström arbetar sig enträget vidare mot ett Minitru och ett Minilove, där han själv kan bestämma vad som är sant, och med effektiva medel "berätta" det för oss.

:

Anonymous Anonym said...

Karldjäveln är livsfarlig utan tvivel.
Dumhet och överambition är en farlig kombination. Karl Lidbom var åtminstone lat men hann ändå med en djäkla massa orättfärdiga lagar. Här ligger han dock i lä!

18 juli, 2006 21:20  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home