http://www.liberalapartiet.se

15 juli 2006

"Svar" på insändare

Insändare i dagens NWT:
Återger här en insändare ur dagens NWT (Nya Wermlands-Tidningen). Det är ett svar på en tidigare insändare som jag tyvärr inte får tag på, för mina kära föräldrar har lyckats använda just den tidningen (dock ingen annan) i botten på en kompost.

Hoppas att det går bra ändå.

Ingen terrorism från Palestina

Du kan inte mena allvar?

Börja prata om brott mot folkrätten, statsterrorism och övervåld -- från palestinskt håll!

Det är fullkomligt absurt och liknar mest ett dåligt skämt.

De palestinska Kassamraketerna är hemgjorda vapen, metallrör fyllda med krut, som åstadkommer väldigt små skador och inte på något sätt är jämförbara med den israeliska armens moderna vapenarsenal och stridsvagnar som används utan återhållsamhet.

Naturligtvis är det svårt att få tillförlitlig information om vad som händer i området och vanskligt att prata om siffror, men för att sätta det hela i någon sorts perspektiv säger bland annat Ha'aretz och Ynetnews att sedan den israeliska armen invaderade Gaza denna gång har cirka 10 hemgjorda raketer skjutits in över israeliskt område och orsakat mycket liten förstörelse, inga personskador.

Under samma tidsperiod har den israeliska armen avfyrat över 5000 granater och minst 20 missiler i Gaza, dödat över 40 och skadat 120 människor.

För att inte tala om vilken humanitär kris som skapats i Gaza av att de israeliska styrkorna systematiskt förstör elförsörjningen, tillgången till färskt vatten, den lilla infrastruktur som finns och isolerar de boende i en kollektiv bestraffning av ofattbar proportion.

Det här är inget nytt, Israels övergrepp pågår dagligen.

Skillnaden mellan den välrustade armen och den fattiga moståndsrörelsen blir bara ovanligt tydlig med denna invasion.

Omvärlden verkar ha glömt är att att som ockuperat folk är det palestinierna som har folkrätten på sin sida och rätt till väpnat försvar.

Den lilla kritik som Göran Persson vågade sig på i Ekot var på tiden, om än i fegaste laget.

Det är oförlåtligt att inte kritiken är större mot Israels fyrtioåriga ockupation, illegala murbygge och just nu fullständigt överdrivna invasion.


MariaIntressant resonemang. Har man sämre utrustning än sin motståndare, så har man automagiskt det moraliska övertaget. LP:s ordförande Andreas Agorander sammanfattade tänkandet enligt följande>
En ensam mördare har inte i närheten lika mycket och lika bra vapen som svenska statens polis, alltså har han rätt.
>Spelar det sedan någon roll hur stor skada palestinska terrorister gjort under den senaste attackvågen från Israel? Av större vikt bör alla självmordsbombare vara, och alla imamer och liknande som dag efter dag uppmanar unga palestinier till att bli självmordsbombare, som lär dem att alla judar måste utrotas och att Israel ska raderas från kartan. Hur ska det någonsin kunna bli fred när sådan indoktrinering pågår?

Sen att Hamas, en erkänd terror-organisation, sitter som ledande grupp lär inte göra saken bättre.

Att sen hävda att omvärlden inte kritiserar Israel tyder också på en ganska rejäl världsfrånvändning. Det enda man hör i tidningar och på TV i det här landet i frågan, är ju just att Israel är genomonda och det är jättesynd om alla stackars palestinier som känner sig manade att bomba skolbussar och grejer.

Jag säger inte att allt som Israel gör är rätt, men att påstå att Israel är terroristerna och att stollarna i Palestina bara är stackars utsatta underdogs är fanimej naivt så det förslår.Om någon skulle råka ha NWT från den 6/7 skulle jag bli otroligt tacksam om ni skulle kunna skriva av insändaren av Birgitta Janal och ge till mig.

:

Anonymous Alkanen said...

En kompis föräldrar hade tidningen och var snälla nog att ge den till mig. Yay!

16 juli, 2006 00:54  
Anonymous Anonym said...

Det kan vara vänsteraktivistgenen i mig, men jag tycker inte att man kan jämföra de olika sidornas offerskörd... Alla liv är lika värda, men när israeliterna skickar missiler som ALLTID missar sina militära mål och dödar civila i tio- och hundratal så är det bannemig så att jag är på väg att bli antisemit...

/Frexman

16 juli, 2006 11:26  
Blogger Alkanen said...

Kanske borde skriva nånting om värde nån dag...

Hursomhelst så anser jag inte att alla människor är lika mycket värda, absolut inte.

Att missa sitt mål är förstås jävligt dumt och något man måste åtgärda, oskyldiga ska inte behöva lida för vad någon annan gjort, men det är rätt stor skillnad på att av misstag döda ett gäng civila, och att med flit välja ut civila offer.

För personerna som dör, och deras anhöriga, är det antagligen totalt skit samma såklart, men ur moralisk synpunkt är det två helt olika företeelser.

16 juli, 2006 16:07  
Anonymous Anonym said...

Till den andre anonyme: Krigets första offer är sanningen. Du har fallit för propagandan - känn dig lurad.

18 juli, 2006 21:25  
Anonymous Anonym said...

Med tanke på hur mycket ren fakta som sprids till skillnad från propaganda kan vi nog alla känna oss lurade, men jag har i alla fall stake att signera mina inlägg.

/Frexman

21 juli, 2006 15:28  
Anonymous Anonym said...

Till den förste anonyme:
"men när israeliterna skickar missiler som ALLTID missar sina militära mål och dödar civila "
Du kan ju säga åt HansBallar att sluta gömma och skjuta iväg sin raketer bland civila då.

/Me L110 & L112

24 juli, 2006 14:34  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home