http://www.liberalapartiet.se

06 februari 2007

Facket the Destroyer

Fördelen med att jobba på ett ställe som utvecklar digital-TV-mjukvara är att man har en TV påslagen så man kan uppsnappa lite nyheter från text-TV då och då.

Sofia Appelgren, ägaren av den rikskända salladsbaren i Linnéstaden har nu bestämt sig för att sälja. När facket t o m blandade in hennes familj i det hela blev det för mycket, och hon orkar inte ha kvar stället längre.

Grattis facket, ni har förstör ytterligare en produktiv människas liv, och sett till att tre eller fyra människor numera är arbetslösa. Antar att ni är är alldeles varma inombords nu, ungefär som migrationsverket som firar med champagne då de lyckas utvisa nån stackare.

Fyfan för sosse-Sverige, som är precis lika sossigt med blå sossar som med röda.


Update:
Jag och några andra liberaler kom med på bild i Aftonpravda när vi var där och debatterade mot maffian, då när vi blev anklade för att vara aggressiva ungmoderater, bara för att vi inte höll med dem och vågade säga det.
(Tipstack: Eddie)

:

Anonymous Henrik Sundholm said...

Men det var väl ärligt talat ingen nyhet att det är så det går till? Om man nu inte levt under en sten hela sitt liv. Den som förlorade på saken var en ond kapitalist som förslavade sina anställda - så kommer man tänka, om än kanske i andra ordalag, och därför är det få som höjer på ögonbrynen. Därför är det få som ser facket för vad det faktiskt är, även om många inte själva vill vara medlemmar av facket. Jag personligen vill inte ha det minsta med facket att göra, och tänker inte heller ha det (som anställd). Som arbetsgivare skulle jag däremot inte ha något val, ifall mina anställda vore medlemmar. Det är den här "sosse"-retoriken som folk köper utan att ens tänka över (exemeplvis minimilöner, kollektivavtal osv.) och när man börjar tänka över vad facket "de facto" implementerar ... är bilden inte lika utopisk som retoriken kanske vill göra gällande. Folk har för dålig förståelse för ekonomi, för politisk teori, för filosofi ... för sunt förnuft, till och med.

06 februari, 2007 12:19  
Blogger Alkanen said...

Jag är inte på något sätt förvånad, jag har ju själv varit där och stödätit samt "diskuterat" med fack-medlemmarna som stått utanför och vaktat.

Sofia har faktiskt inte utmålats som en ond despot av media. Hon har visats upp som den trevliga unga tjej hon faktiskt är.

Angående att inte ha något val som företagsägare. Ingen av Sofias anställda är med i facket, men de gav sig ändå på henne.

Håller helt med om dålig förståelse. Inte ens de enklaste samband verkar förstås, utan man spyr bara ur sig sosseretorik.

06 februari, 2007 12:30  
Blogger Wolfenstein said...

Typist. Jag som tänkte gå dit och äta 1:a maj.

06 februari, 2007 14:31  
Blogger Anders aka SwedeBear said...

Wolfie: Det kan du nog göra, stället skall ju inte lägga ner utan hon skall sälja, och det kan vara ganska snyggt att äta där ändå, förutsatt att det är en vettig människa som köper stället

06 februari, 2007 16:29  
Blogger Alkanen said...

Jag hade också tänkt käka där då =/ Fast jag skulle gissa på att saluhallen är stängd på första maj ändå, den har ju inte ens söndagsöppet och ligger dessutom i Göteborgs kommunistområde (ett kvarter från platsen där tågen börjar gå).

Anders har för övrigt rätt, och om jag kommer till Göteborg och näste ägare inte har tecknat kollektivavtal så ska jag käka där.

06 februari, 2007 18:33  
Anonymous aginamist said...

Ack vad tråkigt.

Nåja om någon vettig person tar över så kommer jag med och käkar där 1:a maj iaf (om det är öppet).

06 februari, 2007 20:12  
Blogger Wolfenstein said...

Jag som hadde intrycket att saluhallen var ett lyxigt ställe.

07 februari, 2007 09:48  
Anonymous Adam Thomas said...

En resturang med 4 anställda? Facken kan bättre än så; vad sägs om en fabrik med planer på miljonutbyggnad, som nu flyttar hela sin verksamhet (och investeringsplanerna) till Tjeckien. Allt detta på grund av Skogs- och träfacket. "Facket the destroyer"
http://sr.se/jonkoping/nyheter/artikel.asp?artikel=1174503
http://www.johannorberg.net/?page=displayblog&month=2&year=2007#2149

08 februari, 2007 00:09  
Blogger Anders aka SwedeBear said...

Såg förresten att herr Federley har lagt bud på Wild'n Fresh tillsammans med Dominika Peczynski

14 februari, 2007 07:11  
Blogger Alkanen said...

Japp, och han tänker låta Sofia jobba kvar. Kan bli bra ifall de sköter det rätt.

Hur stor är sannolikheten att avgrundsvänstern kommer grina över att en politiker äger en restaurang utan maffia-beskydd tror ni?

14 februari, 2007 07:15  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home