http://www.liberalapartiet.se

07 februari 2007

Statlig belöning

Staten visar återigen med all önskvärd tydlighet att den inte är kapabel att sköta de uppgifter den själv tagit på sig.

Aftonbladet rapporterar om en trafikolycka strax norr om Piteå, där en taxi-chaufför som erbjöd de olycksdrabbade lite värme i sin taxi fick sagda taxi totalförstörd av ett överambitiöst räddningsverk, som tillochmed i efterhand har mage att påstå att beslutet var korrekt.

Räddningstjänsten fick för sig att de två skadade individerna behövde räddas ur en oskadd, upplåst taxibil, och klippte därmed av taket, trots ägarens protester och försök att förklara läget.

Så, inte nog med att staten bestraffade en hjälpsam individ genom att kosta honom 450 000:- i bilinköp och ännu mer i missade intäkter eftersom bilen var hans arbetsplats, de gratulerar dessutom sig själva för en bra insats.

När ska svensken förstå att vi måste få bort staten, landstingen och kommunerna från så mycket som möjligt, innan de hinner göra mer skada?

:

Blogger Brandman said...

Underligaste och sämsta bloggposten du klämt ur dig helt klart.

Då en av patienterna i taxin klagade på nacksmärtor gjorde räddningtjänsten precis som man ska och stabiliserade nacken. För att sedan kunna lyfta ut personen utan att röra nacken måste man använda sig av en höganäsbräda vilket är en mycket tunn bår som förs ned bakom ryggen på patienten och sedan lyfter man ut patienten bakåt. För att kunna göra detta måste man klippa sönder bilen.
Detta bekräftar räddningsledaren också i en artikel i på expressen.se;
"- En av de skadade klagade på nack- och ryggskador. Han hade domningar i armar och ben och det kunde vara någon form av nack- eller ryggskada, säger Per Isaksson."

Bara för att bilen inte har varit med i olyckan var patienten i bilen vilket är det enda som spelar någon roll.

Vad detta har med staten att göra är väldigt oklart eller menar du att en privat räddningskår skulle gjort ett sämre jobb och riskerat att ännu värre skador på patienten?

07 februari, 2007 19:56  
Blogger Alkanen said...

Nädå, jag har tveklöst skrivit sämre bloggposter =)

Enligt Aftonpravda-artikeln jag läste så var det inget fel på personerna i taxin. Ja, jag vet att jag borde veta bättre än att lita på den tidningen, men jag är trött, OK?

Är ganska säker på att man kan få ut någon ur en bil utan att klippa taket av den, även om nacken är stabiliserad.

Nåväl, jag skrev artikeln utifrån de fakta jag hade vid tillfället, därför är den som den är.

07 februari, 2007 20:26  
Blogger Brandman said...

Det är klart att man kan ta ut personen ur bilen efter att man satt på en nackkrage, men inte på ett tillfredställande sätt. Man klipper helt enkelt upp bilar som folk med skadade nackar sitter i för att få ut dem på bästa sätt. Så enkelt är det =)

07 februari, 2007 20:59  
Anonymous Adam Thomas said...

Hade jag varit räddningsledare och måste välja mellan att lirka in och ut en bår i en bil och att klippa upp hela skiten, så hade jag valt det sistnämnda vilken dag som helst. "klippa upp bil" eller "inte klippa upp bil", need I say more =)
Däremot ska ju taxichaufförens skador på bilen ersättas, men det får man väl anta att de inblandades trafikförsäkringar gör.

08 februari, 2007 00:03  
Blogger Peder said...

Så med allt tydlighet betyder detta att om man stannar vid en olycka och de olycksdrabbade frågar om de kan få sitta och vänta i bilen tills hjälp kommer så säger men helt enkelt
- Nej inte en chans.

08 februari, 2007 08:58  
Anonymous Anonym said...

"Well, I hope you've learnt your lesson, Lisa: never help anyone."
--- Homer Simpson.

08 februari, 2007 09:36  
Blogger Brandman said...

Peder; om du har någon utbildning i HLR eller LABCDE så skulle jag rekommendera att du hjälper till på något sätt. Kan du stabilisera nacken så är ju det bra. Men att hålla på och flytta på folk är inte så smart om det inte råkar vara ett "livsfarligt läge" men då kanske man ska hålla sig bort ändå.

08 februari, 2007 13:01  
Blogger Peder said...

brandman: inte mer än vad man fick i lumpen när det begav sig, men visst att inte röra/flytta skadade mer än nödvändigt vet jag om, så det är ju bara att gömma sig bakom det som ursäkt när det frågar om bilen.

08 februari, 2007 13:21  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home